• 27.08.2013

    КУРОЧКА ЗАПЕЧЕНА З КУТЕЮ «РІЗДВЯНА КАЗКА»

    kurochka-zapechena-z-kuteyu-rizdvyana-kazka 1 тушка курки ТМ «Наша Ряба»; Півсклянки пшениці для куті; По 100 г родзинок чорносливу смажених горіхів кеш’ю та в’яленого лимона (в’ялений лимон можна замінити цедрою 1/2 свіжого лимона або курагою); 1 червоне яблуко; 1 ст. л. меду 1 ст. л. вершків; 4 зубчики часнику перець; 1 склянка кефіру або закваски; Глазур: 1 ст. л. меду 2 ст. л. апельсинового соку 1 ч. л. соєвого соусу; Мандарини для прикрашання готової страви. 1. Тушку обмити, підсушити паперовим рушником. 2. Уздовж спинки зробити розріз і обережно видалити кістки (крім крилець і гомілкових кісток). 3. Зашити шкіру з внутрішнього боку стегна й усі інші отвори, окрім розрізу на спині. 4. Натерти курку сіллю, перцем, часником, залити кефіром і залишити на годину. 5. Пшеницю промити у великій кількості холодної води та варити на маленькому вогні у співвідношенні 1:4. 6. Додати сіль і цукор за смаком. 7. Зварену майже до готовності кашу змішати з сухофруктами (попередньо залити окропом), кеш’ю, в’яленим лимоном, яблуком (порізати кубиками), додати мед і вершки. 8. Обережно наповнити тушку начинкою, зашити розріз. 9. Курку обв’язати мотузкою, відтворюючи форму тушки, зв’язати ніжки. 10. Тушку повільно облити окропом, підсушити, викласти на деко, змастити глазур’ю та запікати приблизно годину при температурі 180ºС, періодично змащуючи глазур’ю та соком. 11. Готову страву подавати на блюді, прикрасивши мандаринами.
  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *